Moja przygoda z cukiernictwem rozpoczęła się w 2022 r.
Pasję w świecie wypieków odkryłam w sobie wypiekając rogaliki drożdżowe na licytacje dla potrzebujących dzieci. Stwierdziłam wtedy, że to świetny sposób na relaks. W związku z tym, że chciałam zdobyć podstawy wiedzy cukierniczej, aby nie powielać przepisów z sieci internetowej, odbyłam szkolenia w tym zakresie. Po certyfikowanych kursach stwierdziłam, że warto spróbować swoich sił na tortowym lokalnym rynku. Zgłosiłam więc prowadzenie Kuchni Domowej w Powiatowej Inspekcji Sanitarnej, zdobywając niezbędny dokument do legalnego wypieku i sprzedaży wyrobów ciastkarskich i cukierniczych.
Moją specjalnością są głównie torty, serniki i monoporcje.
Najbardziej lubię w swojej tortowej przygodzie planowanie wyglądu i projektowanie moich słodkości, podchodzenia do tworzeniach ich angażując się całkowicie. Uwielbiam poszukiwanie nowych smaków i możliwość tworzenia prototypów swoich wyrobów, aby do klienta trafiły idealne zarówno pod względem smaku, jak i wyglądu. Oczywiście sprawia mi przyjemność i satysfakcję, kiedy w informacji zwrotnej od osób kosztujących moje wypieki słyszę słowa uznania i zadowolenia z mojej realizacji.
Głównym założeniem mojej przygody z cukiernictwem jest przygotowywanie wyrobów zgodnie z zasadą "Minimum cukru - maksimum słodkości".